CONDITII DE CALATORIE SPECIFICE IN CONTEXTUL COVID-19

Informatii de calatorie - Republica BULGARIA

Conditii de calatorie valabile din 29.08.2021

CONDITII DE CALATORIE IN BULGARIA DE LA 01.09.2021


Pentru calatoria din Romania spre Bulgaria (incepand din 01.09.2021 ora 00.00)

Incepand cu 01.09.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare sau egala cu 12 ani, care calatoresc in Bulgaria sunt obligati sa prezinte la granite unul din documentele de mai jos:

rezultatul negativ al unui test rapid antigen privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 48 de ore anterior intrarii pe teritoriul bulgar; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate.
rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul Bulgariei; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate.
certificatul ce atesta vaccinarea cu un vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu conditia sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica)
un document ce atesta faptul ca persoana in cauza a fost diagnosticata cu COVID-19 in decursul ultimelor 6 luni, iar acest document cu testul cu rezultat pozitiv sa fie datat  intr-un interval cuprins intre 15 si 180 de zile anterior datei sosirii in Bulgaria.

Certificatul European digital ce contine un cod QR, poate fi eliberat foarte usor accesand acest
https://vaccinare-covid.gov.ro

Pentru intoarcerea din Bulgaria catre Romania (incepand din 29.08.2021 ora 00.00)

Cetatenii romani care se intorc dintr-o zona galbena, ce nu sunt vaccinati si nu au facut test inainte de intrarea in tara, vor intra automat in carantina. Si in acest caz exista o solutie. Dupa ce ajung la domiciliul declarat pentru carantinare, vor contacta serviciul DSP din raza teritoriala unde este declarat domiciliul si vor cere derogare pentru a se deplasa la un centru de testare PCR, iar dupa ce au primit rezultatul si este negativ, acesta se transmite pe o adresa de email, turistii putand sa iasa imediat din carantina. Turistii trebuie sa stie ca la orice punct de frontiera exista reprezentanti DSP.

Partenerii bulgari au comunicat ca exista numeroase posibilitati de testare in statiuni (cabinete medicale independente sau in incinta unor hoteluri, puncte mobile) sau in orasele din vecinatate iar tarifele sunt in general mai mici decat in Romania. Turistii pot obtine informatii la receptiile hotelurilor unde sunt cazati.

Este esential certificatul digital European!

Cum obtinem acest certificat? Cei vaccinati sau trecuti prin boala isi pot obtine certificatul digital european romanesc, prin accesarea acestui
https://vaccinare-covid.gov.ro , iar cei care isi efectueaza testele PCR in Bulgaria vor accesa aplicatia echivalenta a statului bulgar, accesand acest https://www.his.bg/bg/dgc?

Carantina poate fi exceptata, prin inscrierea in aplicatia europeana, in urmatoarele situatii:

• persoanele vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare pana la intrarea in Romania;

• persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, pentru care au trecut cel putin 15 zile de la data confirmarii pana la data intrarii in tara;
• persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (inclusiv copiii intre 6 si 16 ani nevaccinati) efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii);
• copiii cu varsta mai mica sau egala de 6 ani, fara a fi necesara prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2;

MODIFICAREA CONDITIILOR DE INTRARE IN BULGARIA SAU DE INTOARCERE DIN BULGARIA IMPUSE DE AUTORITATI SI TREBUIE RESPECTATE ATAT DE TRANSPORTATOR CAT SI DE CALATOR fiecare parte asumandu-si respectatrea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca. Aceste aspecte legate modificarea conditiilor de trecere a frontierelor si de intare pe teritoriul unei tari sunt fluctuante in functie de situarea tarilor respective pe listele de incidenta Covid 19, lucru constientizat si asumat atat de catre transportator la vanzare cat si de catre calator la achizitionarea serviciului de transport, iar acesta situatie nu poate fi considerata un motiv de anulare gratuita a serviciilor confirmate si achizitionate, in aceasta situatie aplicandu-se conditiile de anulare prezentate in oferta de transport.

vezi mai mult

Solicita oferta