POLONIA, 8 zile

POLONIA, 8 zile Toate Locatiile, Polonia - Circuite cu autocarul 2024 din Bacau ✓ Cel mai mic pret posibil ✓
Toate Locatiile
Ziua 1
BACAU - SATU MARE - KOSICE (660 KM) Plecam din Bacau si ne indreptam spre Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, care incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, Piata Centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservata, unde regasim cladiri aflate in patrimoniul slovac construite in stil gotic, renascentist, baroc dar si art nouveau Catedrala Sfanta Elisabeta este cea mai mare catedrala din Slovacia, iar in acelasi timp, cea mai estica catedrala gotica din Europa. A fost inaltata incepand cu 1378, timp de 130 de ani, pe locul unde exista o alta biserica purtand acelasi hram. Iar din stilul arhitectural gotic nu puteau lipsi celebrele garguiele, acele ornamente infatisand animale fantastice, uneori cu aspect infricosator din cauza aripilor, a ciocurilor si a ghearelor. Ele insa nu au doar rol decorativ, sunt folosite la scurgerea apei de pe acoperis, fiind situate la capetele jgheaburilor. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare in Kosice.

Ziua 2
KOSICE - ZAKOPANE - CRACOVIA (320 KM) Dupa micul dejun, optional (15 Euro/persoana), calatorim spre cea mai cunoscuta statiune din Muntii Tatra, Zakopane. Orasul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, fiind alcatuit din multe cladiri traditionale din lemn, construite de gorali, populatie pastorala de origine valaha al caror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemanatoare limbii romane. Continuam deplasarea spre Cracovia - considerata de multi inima Poloniei. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Turul metropolei Cracovia, Orasul Regal de pe Vistula ce se mandreste cu cea mai mare piata medievala din Europa - Rynek Glowny - aflata pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1978, cu celebrele magazine de blanuri si chihlimbar. Ne deplasam cu autocarul catre Orasul Vechi (tur pietonal): Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, o constructie gotica cu doua turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa (altarul medieval sculptat de Veit Stoss - cea mai mare sculptura gotica din lume iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru - echivalentul polonez al albastrului de Voronet - cu stele aurii, iar pereii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbacan - o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Prin pietonala Grodzka, ajungem pe dealul regal Wavel, unde se afla Castelul Wawel (peretii sai, din secolul XIV, adapostesc o larga varietate de obiecte de arta, de la gotice la renascentiste, la baroce, clasice si moderne. Este locul de inmormantare al mai tuturor persoanelor regale din Polonia, cat si a multor eroi, 2 poeti, 4 sfinti si un episcop) si Categrala Wawelska, sanctuarul national al Poloniei, fost loc de incoronare al monarhilor Poloniei. Alaturi de fortareata Barbakan si poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la Est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la Vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare in Cracovia.

Ziua 3
CRACOVIA (TUR DE ORAS) & AUSCHWITZ II - BIRKENAU (OPTIONAL) Continuam vizitarea centrului istoric al Cracoviei. Optional, calatorim spre cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti, situat la Oswiecim - Auschwitz II - Bikernau, in care vizitam rampa mortii si ruinele celui mai mare crematoriu distrus chiar de nemti inainte de retragere, pentru a nu fi invinuiti de crime de razboi. Dupa pranz revenim in Cracovia - timp liber la dispozitia turistilor pentru explorarea orasului si cumparaturi. Cazare in Cracovia.

Ziua 4
CRACOVIA - VARSOVIA (290 KM) Descoperim cel mai mare oras al Poloniei, Varsovia. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Chiar daca majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost reconstituit cu grija dupa planurile originale si picturile din sec. XVII si XVIII. Tur de oras panoramic si pietonal cu ghid: Palatul Culturii si al Stiintei, cea mai inalta structura a orasului, devenita de asemenea si simbol, Drumul Regal, un traseu simbolic intre Castelul regal si Palatul Wilanow bifand de asemenea si arterele cele mai importante ale centrului istoric, Fortareata si Palatul Lazienki, numit de asemenea si Palatul pe Apa, resedinta ultimului rege al Poloniei. Palatul Lazienki este un palat neoclasic situat in Parcul Bailor Regale, Varsovia. Initial un pavilion construit intre 1683 - 1689 pe o insula artificiala, care desparte lacul Lazienki in doua parti, un lac mai mic in partea de nord si unul mai mare in sud. In 1764, Stanislaw August Poniatowski, dupa alegerea sa in acel an ca rege al Poloniei, doreste crearea unui palat pe locul fostului pavilion de scaldat. Palatul a fost proiectat de Domenico Merlini si Johann Christian Kammsetzer iar parcul de peisagistul Jan Schuch Chrystian. Modelul palatului este dupa cel al unor structuri arhitecturale italiene ca Villa Borghese, Villa Albani, Villa Medici sau Villa Ludovisi iar palatal s-a dorit sa simbolizeze visul pentru un stat ideal, modern. Palatul este conectat la parcul din jur prin doua poduri cu colonade ionice. Fatadele sunt unificate de un antablament sustinut de pilastri giganti de tip corintian care leaga cele doua etaje si sunt incununati de o balustrada pe care sunt amplasate statui din mitologie. Fatada de nord este evidentiata de un portic cu fronton central. In acest palat, Stanislaw August a dorit sa-si etaleze colectia sa de 2289 de opere (picturi, sculpturi, tapiserii, monede, medalii) ale celor mai de seama artisti ai Europei din secolele XVII si XVIII. Artistii olandezi sunt cei mai bine reprezentati artisti in colectia regelui. Astazi, in palat sunt 140 de lucrari din colectia regelui. Se poate spune ca Palatul este primul muzeu modern de arta deschis publicului (din 1792). Cazare in Varsovia.

Ziua 5
VARSOVIA - MALBORK - GDANSK (360 KM) Dupa micul dejun parasim capitala Poloniei si ne indreptam spre Castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork (Marienburg), terminat in anul 1406, fiind numit la acea vreme cel mai mare castel din caramida. Urmeaza cel mai mare port al Poloniei, situat la tarmul Marii Baltice, Gdansk. Oras cu o istorie de peste 1000 de ani, aici se naste sindicatul Solidaritatea, cel care a jucat un rol esential in inlaturarea regimului comunist. Avand mari pagube in timpul celui de al doilea Razboi Mondial, cladirile sale au fost reconstruite incepand cu anii 1950, exemplu fiind Catedrala inchinata fecioarei Maria. Vizitam si cele mai importante obiective turistice precum Dlugi Targ, St. Bridgets Church, Artus Court sau primaria orasului. Primaria orasului Gdansk este catalogata a fi una dintre cele mai frumoase primarii de pe teritoriul Poloniei. Pe langa atributiile functionale din cadrul primariei, in prezent aici se regaseste si sediul principal al Muzeului de Istorie Gdansk, avand functie de primire turistica si un program turistic foarte bine organizat. Situata in centrul orasului, stilul renascentist - gotic imprima acestei cladiri o nuanta impunatoare pe bulevardul principal, denumit Calea Regala de catre regele polonez Cazimir Jagiellon in anul 1457, datorita aprecierii frumusetii si maretiei acestei constructii. Primaria a reprezentat inca de la inceput sediul autoritatilor si totodata centrul puterii pentru intreaga zona din arealul raului Motlawa. Conform unor cronici, cladirea a fost construita intre anii 1327 - 1336, insa aceasta a fost extinsa in nenumarate randuri in perioade diferite. In jurul anului 1526, regele Sigismund cel Vechi a adaugat o a treia camera la cele doua deja existente, iar pe langa aceasta au mai fost construite inca doua anexe. In anul 1537, un incendiu a cuprins intreaga cladire, iar cladirea a fost complet restaurata ca urmare a pagubelor create de catre incendiu. Constructia a fost facuta tot in stilul renascentist, s-a creat un turn cu o cupola, iar in interiorul cupolei a fost instalat un set de 14 clopote numit Carillon. Datorita economiei in plina dezvoltare, negustorii orasului au decis sa contribuie la imbunatatirea cladirei si astfel in secolele XVI-XVII, interiorul cladirei a fost decorat de mari artisti precum: Izaak van den Bloc sau Anton van Obberghen. Astfel primul etaj a fost etajul cel mai reprezentativ al intregii cladiri detinand doua mari camere: Sala de consiliu sau Sala Rosie si Sala Alba. Desemeni s-au mai adaugat inca doua camere mai mici: Sala de iarna si Sala camin. Cladirea a fost grav avariata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si la un moment dat s-a vrut chiar demolarea cladirii, insa aceasta a reusit sa supravietuiasca si este considerata una dintre cele mai mari realizari ale autoritatilor poloneze. Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizite individuale. Cazare in Gdansk.

Ziua 6
GDANSK - LODZ - CZESTOCHOWA (470 KM) Dupa micul dejun, calatorim spre Lodz, unde ne plimbam pe cea mai lunga strada comerciala din tara - Piotrkowska si descoperim pasajul Rosi cu ale sale cladiri decorate cu oglinzi. Strada Piotrkowska, numita si Bigel sau Pietryna, este cea mai lunga strada din Polonia - are o lungime de 4,2 kilometri. In jurul sau se regasesc cladiri istorice rezidentiale si industriale din secolul al XIX-lea si inceputul XX. Initial, strada Piotrkowska era un drum standard care ducea de la Lodz la Piotrkow Trybunalski, in sud si la Zgierz si Leczyca, in nord. Centrul clasic al orasului, cu o piata, magazine si alte cladiri, concentrate in jurul sau, nu s-au conturat niciodata in Lodz, insa strada Piotrkowska si-a asumat acest rol cu timpul. Astazi, strada care merge meridional de la Piata Libertatii (Plac Wolnosci) pana la Piata Independentei (Plac Niepodleglosci) este inima comerciala si culturala a orasului, locul preferat de intalnire pentru locuitorii din Lodz si turisti. Aici se organizeaza festivaluri, concerte, evenimente sportive si targuri. Partea nordica a traseului dintre Piata Orasului Vechi si Noua (strada Nowomiejska de astazi) a inceput sa fie numita strada Piotrkowska in jurul anului 1815. Prima placa cu numele ei a fost batuta in 1823. Cinci ani mai tarziu, numele a fost confirmat oficial si marcat pe harta, pe cand Lodz a primit drepturi de oras inca din 1423. De-a lungul secolelor, totusi, a fost un oras predominant agricol. In secolul al XIX-lea, a devenit unul dintre cele mai mari centre ale industriei textile din Europa si si-a mentinut acest statut pana in zilele noastre - plante care produc matase, bumbac, lana, pasla, tricotat si tricotaj, industria tesaturilor decorative, precum si numeroase institute de cercetare stiintifica, printre altele, din industria textila si fibre sintetice, toate functioneaza aici. Timp liber pentru servirea pranzului. Ajungem la Czestochowa unde vizitam Manastirea Jasna Gora, un loc de pelerinaj al catolicilor datorita faptului ca adaposteste icoana Madona Neagra. Cazare in Czestochowa.

Ziua 7
CZESTOCHOWA - ORADEA (670 KM) Descoperim secretele orasului Oradea, orasul Art-Nouveau, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Incepem vizita cu Piata Unirii - centrul istoric al orasului, Turnul Primariei, Sinagoga Zion, Catedrala Romano-Catolica. Piata Unirii din Oradea este gazda mai multor idei materializate de-ale diferitor maestrii arhitecti, pictori, constructori care, chiar daca nu au atins nivelul geniilor lumii, au lasat daruri pretioase pe acest pamant. Iar, dovada timpului este cea mai puternica in a indentifica adevarata maiestrie care se regaseste in fostul Oras Nou, actuala Piata Unirii. Fondul construit al zonei Pietei Unirii este unul valoros si destul de eterogen atat din punctul de vedere al stilurilor arhitecturale prezente aici (baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist), cat si in privinta configuratiilor spatiale adoptate, a accentelor si a regimurilor de inaltime. Moment de relaxare pe Strada Republicii, unde vom avea pauza pentru servirea pranzului. Continuam cu Cetatea Oradei. Cazare in Oradea.

Ziua 8
ORADEA - CLUJ-NAPOCA - BACAU (510 KM) Dupa micul dejun continuam turul de oras al Oradei. Pornim mai departe spre Cluj-Napoca, cu o scurta oprire pentru tur panoramic: Universitatea Babes-Bolyai, Casa Matei Corvin, Biserica Calvaria Manastur, Bastionul Croitorilor, Primaria Veche, Prefectura si Statuia Matei Corvin. Bastionul sau Turnul Croitorilor este unul din putinele turnuri de fortificatie care au facut parte din Vechea Cetate a Clujului, ridicat in secolul al XV-lea, prima atestare documentara datand din timpul regelui Ungariei Matia Corvin. Acest bastion si-a primit numele dupa breasla croitorilor care aveau obligatia sa-l intretina si sa pazeasca orasul in acel punct, fiind singurul turn al cetatii care s-a pastrat intact pana in prezent. Spre seara, sosim in Bacau.


50 EURO reducere pentru plata integrala pana la 01.04.2024

Pret: 525 EURO
Supliment camera single: 170 EURO

Transport autocar. IMBARCARE DIN Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 7 nopti cazare cu mic dejun
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)
- Asigurarea storno & medicala (recomandata)

EXCURSII OPTIONALE (tarifele pot suferi modificari)
- Zakopane: 15 Euro/pers.
- Auschwitz II - Birkenau: 20 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMEN DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Nota:
- Procentul aferent primei plati se va calcula in functie de momenul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita intregral.
- In cazul nerespectarii termenelor de plata, tour-operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalitatilor mentionate in programul turistic / contract.
- Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Kosice
Transport Autocar Oradea - Bacau

vezi mai multe

POLONIA, 8 zile, Toate Locatiile - Circuite cu autocarul din Bacau 2024

Verifica tarife si disponibilitate

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
verifica
25
26
27
28
29
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
verifica
11
12
verifica
13
verifica
14
15
16
verifica
17
18
verifica
19
20
21
22
verifica
23
24
verifica
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
verifica
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
verifica
16
17
18
19
20
verifica
21
22
23
24
25
26
27
28
29
verifica
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
verifica
3
4
5
verifica
6
7
8
9
10
11
verifica
12
verifica
13
14
15
16
17
verifica
18
19
20
21
22
23
24
verifica
25
26
27
28
29
30
31
Solicita oferta